ПУТ КОЈИ ЈЕ ПОВЕЗАО ТРИ ОПШТИНЕ
30.04.2012
Деоници пута, Лалинске појате-Дудулајце, која повезује три општине, општину Мерошину и две нишке градске општине, Палилулу и Црвени крст, у дужини од 2200 метара, коначно је асфалтирана. За време Првомајских празника завршени су радови и на последњој деоници овог пута. Члан општинског Већа градске општине Палилула, Милош Стојковић, који је неколико година радио на решавању проблема заборављене инвестиције, окупио је овим поводом челнике суседних општина чије становнике овај пут повезује, Лелицу Костић, председницу општине Црвени Крст и Слободана Тодоровића, председника Општине Мерошина.

„Двадесет година је, због нерашћишћених граница и спора око надлежности којој општини пут припада, ова инвестиција била у запећку-каже Стојковић, већник нишке општине Палилула. Прво је то био спорт општине Ниш и општине Мерошина, почетком деведесетих а формирањем градских општина у Нишу, ова деоница је заборављена. Иницирали смо решавање ове инвестиције на захтев становника Лалинца и Лалинских појата и наишли на одобравање руководства општине Мерошина и Црвени Крст. Ово је пример добре сарадње органа локалних власти у региону, нагласио је Милош Стојковић. И председница општине Црвени Крст, др Лелица Костић истиче да је савладана још једна административна препрека у корист грађана. Задовољство је кад остварите још један корак у побољшању квалитета живота становника наших општина. О значају изградње ове деонице пута говорили су и Драган Миленковић, председник МЗ Дудулајце и Милун Ивановић, мештанин овог села. Сада смо ближи граду и наши пољопривредни производи поново ће се наћи на нишким пијацама. Завршетком пута створићемо услове да и наши млади не напуштају село, једногласни су житељи ових насеља.

По речима Слободана Тодоровића, председника општине Мерошина, остварена је још једна  инвестиција у оквиру градске заједнице Ниш. Она показује добру вољу и одговорност органа локалних власти да се одређене инвестиције могу остварити само сарадњом и заједничким наступом. Ми смо то показали, каже председник општине Мерошина Слободан Тодоровић и што је још важније спремни смо за нове пројекте који ће јачати наш развој и место у Региону.